Coaching

 

Iedere behandeling of traject start ik met een gesprek. Hoe gaat het met joú, waar zou je graag verandering in zien? Op een laagdrempelige manier (bij een kopje koffie of thee) onderzoeken we wat voor jou werkt en welke manier van ontspannen bij jou past. 

 

"Naast dat Conny veel kennis van zaken heeft en zichzelf goed kan verplaatsen in personen/cliënten heeft ze ook een hele fijne en warme uitstraling waardoor je je eigenlijk gelijk gehoord voelt. Bij haar kan je echt volledig jezelf zijn waardoor je je op je gemak voelt en de gesprekken vanzelf gaan"  - Gerlin Vedder- 

 

 

 

Wat is coaching nu eigenlijk?

"Coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding op basis van een gelijkwaardige een-op-een-relatie. De gecoachte leert, de coach ondersteunt en begeleidt dit leerproces. Binnen het coaching traject worden de doelen vooraf bepaald. Het doel van coaching is het vergroten van de persoonlijke effectiviteit en professionele bekwaamheid van de gecoachte (Wikipedia)

 

Het allereerst wat ik dan ook ga doen wanneer jij contact zoekt met mij is in gesprek gaan. Waar kan ik jou bij helpen? Blijf je maar piekeren en loop je vast, slaap je slecht, heb je een vol hoofd, sta je altijd aan en blijf je maar doorgaan? Is het jouw wens om meer te kunnen ontspannen, beter te slapen, meer rust te ervaren? Of wil je juist onderzoeken waar jouw klachten vandaan komen en weten wat die jou te vertellen hebben?

 

Daarna kijken we naar wat je wél graag zou willen. Vragen die ik je dan zou kunnen stellen:

  • Wat zou het resultaat mogen zijn van deze coaching?
  • Als je hier over een paar weken de deur weer uitgaat wat is er dan veranderd?
  • Wat zou je graag nog willen doen of leren de komende periode?
  • Als alles mogelijk was hoe zag je leven er dan uit?

 

"Coaching kan een belangrijke preventieve werking hebben voor psychische klachten als depressie, burnout of boreout"(Wikipedia)

 

 

Ben ik jouw coach?

 

"Kenmerkend van een coaching traject is dat de coach door de gecoachte wordt uitgezocht. In het coaching traject is de coach degene die het leerproces begeleidt en monitort en de cliënt wordt 'gecoacht'. De cliënt bepaalt het doel: de coach stelt vragen, geeft adviezen en voegt waar nodig kennis toe. De cliënt blijft zelf verantwoordelijk voor zijn of haar beslissingen"(Wikipedia)

 

Het allerbelangrijkste bij het uitzoeken van een coach is vertrouwen hebben en het voelen van een 'klik'. Dat is vaak niet iets wat je makkelijk onder woorden brengt maar dat is een gevoel. De ene coach zal beter bij je passen dan een andere coach. Qua persoonlijkheid maar ook qua werkwijze. Bedenk voordat je op zoek gaat welke manier van coachen bij jou gaat passen.

 

Ik coach graag in een fijne, rustgevende sfeer waarin je je welkom voelt. Dat wil niet zeggen dat ik niet confronterend kan zijn maar ook dan op een liefdevolle manier. Vaak weet je namelijk zelf wel waar het niet goed gaat, je hebt er niets aan als ik dat ook nog eens tegen je gaat vertellen. Ik kijk graag naar de mogelijkheden, wat kan wél. Op welke momenten zit je wél lekker in je vel en waarom is dat dan? Naast coachgesprekken maak ik ook gebruik van energetische behandelingen. En ik neem graag de tijd voor jou en je verhaal. Dat betekent dat ik niet werk op de klok maar aanvoel wanneer het voor die dag even voldoende is. Richtlijn: een behandeling of gesprek duurt ongeveer tussen de 1 en 2 uur. 

 

Hoe nu verder?

Spreekt dit je aan en wil je ook graag meer rust en ontspanning ervaren? Maak dan eens een afspraak voor een kennismakingsgesprek conny@marree.nl