Vragen?

 

Soms heb je vragen....

Vooraf of achteraf......

Misschien staat jouw vraag hierbij, dan hoop ik dat ik je geholpen heb

Misschien staat jouw vraag hier niet bij, neem dan contact met mij op. Ik probeer je dan zo goed mogelijk te helpen.

 

Een (energetische) behandeling; hoe werkt dat eigenlijk?

De (energetische) behandelingen die ik aanbied werken allemaal met een handoplegging. Een handoplegging op je lichaam is eigenlijk een heel natuurlijk proces; denk maar eens aan de moeder van wie het kind gevallen is en je even je hand op de zere knie plaats om het kind te troosten. Of je behoefte om, als iemand huilt, een arm om hem/haar heen te slaan. We werken dus eigenlijk allemaal met energie. 

 

Tijdens de AccesBars behandeling leg ik mijn handen/vingers op de reflexpunten op jouw hoofd. Bij een Reiki-behandeling plaats ik mijn handen op de Reiki-posities. De ene keer wat langer, de andere keer wat korter. Afhankelijk van hoeveel behandeltijd dat bepaalde punt nodig heeft. De ene persoon voelt de energie die een handoplegging met zich mee brengt wel en de ander niet. Ik zelf voel vaak mijn handen tintelen, een beetje alsof ze in 'slaap' gevallen zijn. Een ander voelt zijn handen heel warm worden. Ook de persoon op de behandeltafel kan dit voelen, warmte, een prikkeling maar ook golven van energie door je lijf of het zien van kleuren kan voorkomen. Maar ook als je niets voelt kun je er op vertrouwen dat de energie zijn werk doet.

 

 

Ik heb wel belangstelling maar ik weet eigenlijk niet zo goed welke behandeling ik moet kiezen

 

Wanneer je zelf geen duidelijke voorkeur hebt voor een behandeling kan ik je van harte adviseren om te starten met een AccesBars behandeling. Dit is de meest toegankelijke behandeling omdat ik het grootste deel van de tijd (na het 'aanzetten' van de energie) aan je hoofd zit en de rest van het lijf met rust laat. Door zachte aanrakingen op de reflexpunten op je hoofd gedurende ongeveer 4 minuten ben jij in staat om heerlijk te ontspannen. In ieder geval door even een moment voor jezelf te hebben maar vaak ook langer. Een AccesBars behandeling ontlaadt namelijk de spanning uit je lijf.

 

 

Ik wil het wel graag eens ervaren maar vind het ook spannend

 

Dat begrijp ik helemaal. De werking van een energetische behandeling kun je ook niet zien. Je ziet namelijk niet wat er gebeurt en dat kan best eens 'hocus-pocus' voelen. Ook ik heb die momenten nog wel eens. Maar tegelijkertijd merk en ervaar ik ook wat het met me doet. Voor mij is dat ook de beste houding; me openstellen voor wat komen gaat en gewoon gaan ervaren.

 

 

Ik heb een (energetische) behandeling ondergaan maar ik merk er eigenlijk niets van.

 

Deze vraag krijg ik vaker. Dus wees gerust. Het ligt niet aan jou. Voor deze ervaring kunnen verschillende redenen zijn:

- De veranderingen zijn heel subtiel en/of liggen op een gebied waarop jij geen verandering verwacht. Misschien kwam je met een hoofdpijnklacht, hoopte je daar na één behandeling van af te zijn en heb je nu nog steeds hoofdpijn. Maar het kan wel zijn dat er veranderingen hebben plaatsgevonden op andere gebieden. Probeer eens nauwkeurig te kijken naar de afgelopen periode. Je zult niet de eerste zijn die op andere vlakken, zoals werk, beslissingen heeft genomen. Een beslissing waar je al lange tijd over nadacht en waar je de afgelopen tijd in één keer de knoop over hebt doorgehakt. En zo zijn er misschien nog wel meer gebieden waarop je wél vooruitgang hebt geboekt maar die zo 'natuurlijk' lijken of die je niet in verband hebt gebracht met de behandelingen.

 

- Een andere oorzaak kan zijn dat je lange tijd afgesloten bent geweest van je gevoel en vindt het nu lastig om gevoel toe te laten. (denk bijv. aan een burn-out, je hebt lange tijd de signalen van je lijf en omgeving genegeerd). Zeker als je HSP bent is de neiging om jezelf te beschermen, je af te sluiten van je gevoel, groot. Veel gevoel kan je overweldigen en daarom heb je je (ongemerkt) afgesloten van je gevoel. Dat is helemaal niet erg, maar het kan wel een reden zijn waarom je na en tijdens de behandeling minder voelt dan je verwacht. Je kunt er echter op vertrouwen dat de energie zijn werk heeft gedaan. 

 

- Er zijn ondanks de behandeling, nog blokkades aanwezig. Klachten die langer de tijd nodig hebben om op te lossen, te helen. Een hoofdpijn die je de afgelopen jaren hebt opgebouwd zal niet na één behandeling weggaan. Het is dan ook slim om meerdere behandelingen  te boeken (bij voorkeur vijf) en dan het effect te evalueren.

 

 

Ik heb een (energetische) behandeling ondergaan en het effect is nu al weg

 

Ook deze vraag krijg ik vaker. Wanneer er sprake is van een langdurige klacht zal het ook langer duren voordat je verbetering merkt. Het is daarom ook altijd raadzaam om meerdere behandelingen te boeken binnen een kort tijdsbestek. Een mooi behandeltraject bestaat uit een start van vijf behandelingen om de 14 dagen.  Drink na de behandelingen voldoende water om afvalstoffen weg te spoelen en zorg dat je de dag van de behandeling rustig aan kunt doen.

 

Daarnaast is het aan te raden om ook op andere gebieden veranderingen aan te brengen. Wanneer je bijvoorbeeld in een burn-out zit is het goed om naast de behandelingen ook je voeding en beweegpatroon onder de loep te nemen. Als mens willen we vaak dat onze klacht 'zomaar' verdwijnt , ons lichaam het als vanzelf moet doen terwijl we soms nog zuiniger zijn op onze auto. We zorgen voor een jaarlijkse APK, wassen hem ééns per week, zorgen voor de juiste brandstof, maken hem regelmatig schoon, zorgen voor goede remmen en zorgen dat de banden op spanning zijn. 

 

Wanneer is een (energetische) behandeling niet geschikt?

 

De basis van het werken met energie is dat je er op kunt vertrouwen dat de energie zijn weg gaat en daar zijn werk doet waar dat nodig is. In een aantal gevallen is het echter niet raadzaam om een energetische behandeling te ontvangen. Dit is wanneer:

-er sprake is van acute klachten als gevolg van virusinfecties bijv bij koorts, griep of (ernstige) verkoudheidsklachten

-er sprake is van een acute psychose, suïcidale gedachten, schizofrenie, of epilepsie

-er sprake is van een pacemaker o.i.d.

-er sprake is van een (mogelijke) zwangerschap

 

Heb je specifieke klachten en wil je vooraf even overleggen. Dat kan natuurlijk altijd.