Wie ben ik?

 

Wanneer je iemand kiest die jouw coach mag zijn is het belangrijk dat je je op je gemak voelt. Om te weten of jij je thuis voelt bij mij en steeds meer ontspannen jezelf kan worden is het fijn om iets meer te weten te komen over mij. Wie was ik als kind, wat zijn mijn obstakels geweest en hoe ben ik daar weer door heen gekomen? 

 

 

Als kind

Was ik rustig en verlegen, stil en teruggetrokken. Ik vertelde niet zo veel maar ik voelde des te meer. Figuurlijk maar ook letterlijk. Ik weet nog dat ik met Sinterklaas er een spelletje van maakte om te kunnen voelen wat er in de verpakking zat. Ik vormde me dan een beeld van het cadeau en vaak klopte dat ook. Figuurlijk voelde ik ook veel dingen aan. Als peuter kon ik soms ‘wijze woorden’ en adviezen geven die niet bij mijn leeftijd pasten. Als schoolkind ben ik dit onbevangen stukje kwijtgeraakt. Ik begon me aan te passen, te observeren, me minder op mijn gemak te voelen. Ik voelde me anders dan anderen, durfde mijzelf niet te laten zien, was wat faalangstig en voelde me eigenlijk altijd moe. Er volgden bezoekjes aan de huisarts om bloedwaardes te checken, medicatie vanwege longontstekingen en consulten bij de homeopaat.

 

Van het onbevangen meisje wat ik als peuter was werd ik een serieus, observerend kind waarbij heel af en toe de spanning doorbroken werd door keihard gek te doen op muziek en heel hard te kunnen lachen.

 

Nu….

Inmiddels heb ik een gezin met puberkinderen. De zoektocht naar lichamelijke verbetering is nooit gestopt. Toen ik, na een eerdere burn-out zo rond mijn 35e ontdekte dat ik hoog gevoelig ben en coeliakie heb heeft dat veel in beweging gezet. Sindsdien is mijn aandacht gericht geweest op allerlei mogelijke manieren van ontspanning in mijn leven brengen. Van yoga tot zelfhulpboeken. De combinatie van het gebruik van meditatie-apps, het gebruik van etherische oliën en gestart zijn met erg leuk werk en bewegingsvrijheid als ZZP-er zijn essentiële elementen geweest om los te komen van mijn moeheid.

 

Alles hielp een beetje totdat ik tijdens de opleiding tot kindercoach ontdekte hoe ik echt ontspannen mijzelf kon zijn. Door de energetische oefeningen tijdens de opleiding leerde ik me open te stellen voor het werken met energie. 

 

Inmiddels heb ik de positieve kant van mijn hoog gevoeligheid ontdekt en kan ik het inzetten als kracht.