Reiki

 

Door zachte aanraking over je gehele lijf wordt op intuïtieve wijze energie toegevoegd aan de delen van jouw lichaam die aangeven dit nodig te hebben. In plaats van overtollige energie weg te nemen , zoals bij Acces-Bars gebeurd, gaat Reiki juist over het toevoegen van energie. Dat hoeft niet altijd te zijn op de plek waar van wij dénken dat het nodig is. Jouw lijf kan tijdens de behandeling prima aangeven waar het behoefte heeft aan energie of waar er blokkades aanwezig zijn. 

 

Jouw lijf vertelt....

Reiki is bij uitstek geschikt om te kijken naar jouw (terugkerende) lichamelijke klachten. Heb je er wel eens over nagedacht dat jouw lijf je met je lichamelijke klachten iets wil vertellen? 

 

Denk maar eens aan buikpijn die kan ontstaan als je ergens gespannen voor bent, je net door je rug heen gaat op de momenten dat je superdruk bent of dat je ziek wordt wanneer je op vakantie bent. Vaak herstellen we door op het juiste moment rust te nemen maar er zijn ook situaties waarin we deze signalen niet opvangen, bewust negeren en klachten hardnekkig worden of steeds terugkeren. We accepteren dan vaak dat het bij ons hoort. Maar wat zou er gebeuren als we daar op een andere manier naar zouden kijken. Dat we naar ons lichaam zouden luisteren en horen wat het te vertellen heeft? De pijn die we in ons lichaam ervaren zegt namelijk vaak iets over hoe we op dat moment in het leven staan. 

 

Tijdens een Reiki behandeling kijk ik samen met jou naar wat jouw lijf je te vertellen heeft en geef je daarna een heerlijke ontspannen behandeling. Zodat jouw energie weer goed kan doorstromen.

 

Heb je er weleens over nagedacht dat onze taal ons ook veel vertelt? Hij heeft een grote last op zijn schouders (deze persoon heeft vast last van nek- en schouderklachten) of hij moet helemaal krom liggen om alles te kunnen betalen  (rugklachten en geldzorgen hebben van alles met elkaar te maken)  

Tijdens de behandeling

Tijdens een Reiki behandeling (die 1-1,5 uur duurt) ontvang je energie door middel van het opleggen van de handen op vaste posities op het lijf (van hoofd naar voeten). Het zijn zachte aanrakingen die holistisch werken. Dit betekent dat je effect kunt merken op zowel lichamelijk als emotioneel, mentaal en energetisch niveau. Omdat je aangeraakt wordt komt het hormoon oxytocine vrij (het knuffelhormoon) en zul je merken dat je lichaam zich ontspant.  De Reiki-energie zelf kun je ervaren door een lichte tinteling, een gekriebel, een stroming in het lijf zelf. Sommige mensen voelen niets, ook dat is helemaal prima. Je kunt erop vertrouwen dat de energie zijn werk doet.

 

Reiki werkt door materialen heen, je kunt dus volledig gekleed op de behandeltafel plaats nemen. Voor de doorstroming van de energie is het goed om armen en benen recht neer te leggen (wanneer je ze kruist kan de energie blokkeren) en om sieraden af te doen.

Na de behandeling

Na de behandeling is het raadzaam om voldoende water te drinken. Je helpt zo de vrijgekomen afvalstoffen uit je lijf te verwijderen. Dit is ook de reden dat je urine wat donkerder kan zijn dan normaal. Omdat je je ontspannen hebt kan het zijn dat je je wat vermoeider voelt dan anders en dat je sterker reageert op alcohol. Ook kan het zijn dat je, tijdelijk, iets meer pijn ervaart of oude pijn weer even terugkomt. Dit betekent dat je lijf een pijn die het eerst onderdrukte (of onderdrukt werd door bijv. medicatie) aan het oplossen is. 

 

Wanneer geen Reiki?

Reiki is géén vervanging voor het oplossen van klachten waarbij je normaal gesproken naar een arts zou gaan. Het kan wel een aanvulling zijn.

Wanneer je een pacemaker hebt of een ICD-kastje (dit is geen lichaamseigen product) mag Reiki niet toegepast worden. Dit is ook het geval wanneer er sprake is van ernstige psychische klachten (bijv... bij psychoses) waarvoor een opname nodig is. 

Een 1e behandeling

 

Wanneer je voor de 1e keer voor een behandeling komt vraag ik altijd op welk gebied je graag verandering zou willen zien. Veel vrouwen geven aan dat zij graag verbetering zien op lichamelijk gebied (rugklachten, hoofdpijn).

 

Omdat de energie in werking wordt gesteld, er blokkades opgeheven kunnen worden en je de klacht niet meer negeert kan het zijn dat de eerste paar dagen de klachten in toenemen.  Drink vooral veel water na de behandeling zodat de los gekomen energie afgevoerd kan worden.

 

Tijd en investering

 

Een Reiki- behandeling neemt ongeveer 60 minuten in beslag, maar de ervaring leert dat ik vaak langer bezig ben.

Het is dan ook aan te raden om ongeveer 2 uur de tijd te nemen. Ook is het prettig de rest van de dag niet veel meer te plannen om  zo optimaal in het ontspannen gevoel te blijven.

 

Een losse behandeling voor volwassenen kost € 65,00

Wil je meerdere behandelingen ontvangen of een combinatie maken met coaching dan maak ik na een eerste gesprek een programma op maat voor je.

Reiki op afstand

 

Ben je niet in staat om naar de praktijk te komen dan is het ook mogelijk op een behandeling op afstand te ervaren. We spreken dan een datum en tijdstip af waarop de behandeling plaats gaat vinden. Op het tijdstip zelf zoek jij een rustige en fijne plek op waar je even alleen kunt zijn en rustig kunt gaan liggen. Ik stem me af op jouw energie, geef je vanuit mijn eigen praktijk een behandeling en stuur je een berichtje als deze is afgerond. Na de behandeling stuur ik je een mailtje met mijn ervaringen.

Hoe nu verder?

Spreekt dit je aan en wil je ook graag meer rust en ontspanning ervaren? Maak dan eens een afspraak voor een behandeling  conny@marree.nl